Eynif Ovası nerede? Antalya’nın İbradı ilçesinde Toroslar’ın, Akdeniz ile Anadolu’yu bıçak gibi kestiği bölgede yer alan Eynif Ovası’nda yaklaşık 50 sürü halinde yaşayan ve sayıları bini bulan yılkı atları için bölgeye her yıl dünyanın dört bir yanından ziyaretçiler geliyor.
Antalya’nın İbradı ilçesi Ormana Mahallesi Eynif Ovası’nda özgürce dolaşan, doğaseverlere unutulmaz görüntüler sunan yılkı atlarının bir belgeselin konusu olacağı bildirildi. Ovada yaklaşık 50 sürü halinde yaşayan ve sayıları 800’ü bulan yılkı atları, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi.
Contents
- 1 Eynıf ovası nerede?
- 2 Eynif Yaylası Nerede?
- 3 Eynif Ovası kaç dönüm?
- 4 Antalya’da hangi ova var?
- 5 Eynif ovası nasıl gidilir?
- 6 Eynif Ovası yılkı atları nerede?
- 7 Yılkı atları ne demek?
- 8 Yılkı atları nerede yaşar?
- 9 Toka yaylası nerededir?
- 10 Gemboş ovası nerede?
- 11 Antalya’da delta ovası var mı?
- 12 Türkiye’nin en büyük ovası nerede?
- 13 Antalya ovası neden basamaklı?
- 14 İbradı Yaylası Nerede?
- 15 Gembos Ovası nerede?
Eynıf ovası nerede?
Eynif Ovası Antalya şehrinde yer almaktadır. Eynif Ovası coğrafi konumu 37° 7′ 12″ Kuzey ile 31° 25′ 47″ Doğu gps koordinatlarıdır.
Eynif Yaylası Nerede?
antalya’nın yaklaşık 100 km kuzeydoğusundaki yayla. eynif yaylası denilen yüksek ovanın batı güneybatı kenarında bir de eski kervansaray kalıntısı tol han (tolhan) var. eynif yaylasında özgürce dolaşan atlar fotoğrafçılar ve cipli turizm için güzel bir mekan.
Eynif Ovası kaç dönüm?
Antalya’da özgürlüğün sembolü Yılkı atları 90 bin dönümlük Eynif Ovası’nın özgür sahipleri Yılkı atları yavruları ile birlikte havadan görüntülendi Ataları Osmanlı Süvari birlikleri olan atların sayısı, köylüler tarafından bırakıldıkları ovada bugün binleri buldu.
Antalya’da hangi ova var?
Antalya Ovası, Akdeniz bölgesi, Antalya bölümünde batıda Beydağları, kuzeyde Toros Dağları ve doğuda yine Toros Dağları ile Antalya Körfezi arasında kalan ovalara Antalya Ovası denir. Bunlar üzerinde bulunan ilçelerin adlarına göre; Serik, Manavgat, Alanya Ovaları isimlerini alırlar.
Eynif ovası nasıl gidilir?
Eynif Yaylası’na İbradı’dan herhangi bir ulaşım yok. Antalya Havalimanı’na seyahat edip havalimanından araç kiralamak en mantıklı seçenek.
Eynif Ovası yılkı atları nerede?
Antalya’nın İbradı ilçesi Ormana Mahallesi Eynif Ovası’nda özgürce dolaşan ve orman yangınları sonrası beslenme sıkıntısı yaşamamaları için tonlarca yem ile saman bırakılan yılkı atları, doğaseverlere unutulmaz görüntüler sunuyor.
Yılkı atları ne demek?
Günümüzde sadece atlar için kullanılan yılkı sözcüğü, hayvan sürüsü manasına gelir. Yılkı Atı Neye Denir? Yılkı atlarının en önemli özelliği doğada sürüler halinde dolaşmaları ve evcilleştirilmemeleridir. Bu atlar sık sık yer değiştirirler ve sürü halinde beslenirler.
Yılkı atları nerede yaşar?
Aslında yılkı atları sadece Kayseri’ye özgü değil. Manisa’nın Spil ve Yunt Dağı, Afyon’un Kocayayla’sı, Karaman’ın Karadağ Bölgesi, Isparta ve Muş’un da bazı bölgelerinde yılkı atları gruplar halinde yaşıyor. Özgürlüklerinden ödün vermeyen yılkı atları 10-12 attan oluşan gruplar halinde dolaşıyor.
Toka yaylası nerededir?
Isparta’nın Sütçüler ilçesinde bulunan Tota Yaylası, yaklaşık 100 yılkı atına ev sahipliği yapıyor.
Gemboş ovası nerede?
Gembos Ovası, Akdeniz Bölgesi’nde, Batı Toroslar kesiminde, kuzey güney doğrultulu 14 x 3 km boyutlarında karstik ova. Yükseltisi 1.150 m’dir. Kireçtaşının hakim olduğu dağlar arasında yer alır.
Antalya’da delta ovası var mı?
Antalya ovası, başta Aksu Çayı’nın Antalya Körfezi’ni doldurmasıyla oluşmuştur. Delta ovası değil, kıyı ovasıdır.
Türkiye’nin en büyük ovası nerede?
Kuzeyinde Toros Dağlarının bulunduğu Çukurova Delta Ovası, Türkiye’nin en büyük ovasıdır.
Antalya ovası neden basamaklı?
Ovanın kuzeyindeki karstik alanlardan denize doğru akan suların taşıdığı kireçlerin çökelmesiyle bölgede çok geniş travertenler oluşmuştur. Bu alanın zamanla alüvyonlarla kaplanması sonucu Antalya Ovası meydana gelmiştir. Ovanın basamaklı bir yapıda olmasının nedeni traverten özelliğidir.
İbradı Yaylası Nerede?
İbradı, Antalya’nın 166 km doğusunda, Akseki’nin 26 km batısında yer almaktadır. Antik Melas Irmağı, Akseki ve İbradı arasındaki idari sınırdır. İbradı’nın denizden yüksekliği 1050 metredir. İbradı’da yaz aylarında gündüz ortalama sıcaklık 25-30 derece, geceleri ise 10-15 derece arasındadır.
Gembos Ovası nerede?
Gembos Ovası, Akdeniz Bölgesi’nde, Batı Toroslar kesiminde, kuzey güney doğrultulu 14 x 3 km boyutlarında karstik ova. Yükseltisi 1.150 m’dir. Kireçtaşının hakim olduğu dağlar arasında yer alır.