Hatay Havaalanı Ne Zaman Yapıldı?

Hatay Havalimanı Şehir Merkezine yani Antakya’ya 27 km, İskenderun ilçesinede 30 km uzaklıktadır. Havalimanı Reyhanlı ilçesine 41 km, Kırıkhan ilçesine 25 km uzaklıktadır. Hatay Havaalanı 09. 12. 2007 tarihide hizmete açılmıştır. Hatay Havalimanı’nın ICAO kodu :HTY, IATA kodu:LTDA olarak tanımlanmıştır.
Türkiye’nin en güneyinde yer alan Hatay Havalimanı (IATA: HTY, ICAO: LTDA), 9 Aralık 2007’de açılmıştır. Havalimanı Antakya ilçesine 25 km., İskenderun ilçesine 45 km uzaklıkta bulunmaktadır. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan Hatay Havalimanı 3000*45 metrelik 04/22 doğrultulu beton kaplama bir piste sahiptir.

Hatay Havaalanı kim yaptı?

YDA Group tarafından inşa edilen Hatay Havalimanı 9 Aralık 2007`de hizmete açıldı. Havalimanı İskenderun ilçesine 30 km, Antakya ilçesine 25 km uzaklıkta bulunuyor. Havalimanı 18.700 m2 oturum alanına sahip.

Hatay Havalimanı ne zaman açılacak?

Hatay Havalimanı 20 Haziran 2008 tarihinde Uluslararası Hava Hudut Kapısı olarak ilan edilmiştir. 8 Mart 2011 tarihinde Hatay Havalimanı Yeni iç ve dış hatlar terminal binasının yapımı tamamlanmış ve dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılmıştır.

Hatay İskenderun da havaalanı var mı?

İskenderun Havalimanı, şehir merkezinin güneyinde yer alır.

You might be interested:  Antakya Sürk Peyniri Nasıl Yenir?

Hatay Merkez Havaalanı arası kaç km?

Hatay Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir? Hatay (Antakya) Havalimanı şehir merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır.

Hataydan hangi ülkelere uçuş var?

Havalimanı Bilgileri

İstanbul, Ankara gibi şehirlerin yanı sıra Kıbrıs’a da uçuşlar vardır. THY, Pegasus, Borajet gibi firmaların uçtuğu Hatay’dan aynı zamanda Almanya’nın Düsseldorf şehrine de direkt uçuş bulunur.

Istanbul Hatay Uçak saat kaçta iner?

Seferleri sabah 06.30’dan gece 00.30’a kadar her yarım saatte bir sefer düzenlenen HAVABUS haftanın her günü hizmet veriyor.

Hataya yakın iller hangileri?

Hatay İli ülkemizin güneyinde, İskenderun körfezinin doğu kıyılarında yeralır. Batıdan Akdeniz, güney ve doğudan Suriye, kuzeybatıdan Adana, kuzeyden Osmaniye ve kuzeydoğudan Gaziantep ile çevrilidir.

Istanbul Hatay kaç para?

En Ucuz İstanbul – Hatay (Antakya) Otobüs Seferlerinin Bilet Fiyatları

Otobüs Firması Bilet Fiyatı Günlük Otobüs Seferi Sayısı
Hatay Günsas Turizm 550,00 TL 4
Hatay Sas Seyahat 550,00 TL 2
Kamil Koç 590,00 TL 3
Lüks Adana Seyahat 600,00 TL 9

Istanbul Hatay arası uçak ile kaç saat?

İstanbul – Hatay arası uçakla 100 dakika sürüyor.

Hatay Sabiha Gökçen uçak ile kaç saat?

Antakya – İstanbul Sabiha Gökçen uçuşu ortalama 1 saat 35 dakika sürmektedir.

Hatay Güney Kore arası kaç saat?

Hatay-Anyang (Güney Kore) arası uçuş mesafesi toplam 7728 kilometre. İki şehir arasındaki uçak yolculuğu 9 saat 40 dakika sürüyor.

Antakya Hatay Havaalanı arası kaç km?

EXPO ulaşımı için Hatay Havaalanı Antakya merkezine 25 km.

Havas ne kadar?

Sabiha Gökçen Havalimanı – Kadıköy ve Havalimanı – Taksim arasında hizmet veren HAVAİST otobüsleri ile kişi başı Kadıköy’e 35 ve Taksim’e 50 TL ücret karşılığında seyahat edebilirsiniz.

You might be interested:  Adana Demirspor Coin Ne Zaman?

Hatay Antakya ismini nereden almıştır?

Fakat Antakya ismi, M.Ö. 313 yılında Büyük İskender’in önemli komutanlarından Selevkos Nikator tarafından babasını onurlandırmak için şehre verilmiş.

Hatay nasıl bir yer?

Hatay engebeli bir coğrafyaya sahiptir. Kuzey-güney hattında uzanan Nur Dağları (Amanos Dağları) ilin en büyük dağıdır. Amik Ovası şehirdeki en büyük ova olmakla birlikte Erzin, Payas, Arsuz, Dörtyol, İskenderun şehirdeki diğer önemli ovalar arasındadır.

Hataya gezmeye gidilir mi?

Hatay’a her zaman gidebilirsiniz; ancak Güney şehirlerimizden biri olduğundan bizce yazın gezmesi pek de kolay değil. Özellikle, Hatay’daki yemek potansiyelini düşününce sıcaklarda bir yandan gezip bir yandan buraya özgü lezzetlerin tadına bakmak pek de iyi bir fikir olmayacaktır.

Hatay havası nasıl?

Hatay ilinde Akdeniz iklimi hüküm sürer. Senede ancak bir kaç gün kar yağar. Antakya, Dörtyol, İskenderun, Samandağ ilçelerinde kışlar ılık ve bol yağışlı, yazlar sıcak ve kurak geçer. Yayladağı’nda ve iç kesimlerde iklim, kıyı bölgelerine oranla daha serttir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.