Hatay Yayladağı Nasıl Bir Yer?

Yayladağı Nerede? Yayladağı Türkiye’nin batısında bulunan Akdeniz Bölgesinin doğusunda yer alan Hatay ilinin bir ilçesidir. Yayladağı ilçesinin nüfusu yaklaşık olarak 28 bindir. Yayladağı ilçesine komşu ilçeler; kuzeyde Altınözü, Antakya, Defne ve Samandağ ilçeleridir.

Hatay’a nasıl gidilir?

Hatay’a Nasıl Gidilir? AkdenizBölgesi’nde yer alan Hatay’a karayolu, havayolu ve denizyolu ile kolayca ulaşabileceğiniz gibi demiryolu da kente ulaşımda bir diğer seçenektir. Hatay’a gitmek için tercih edeceğiniz ulaşım aracı hangi şehirden gideceğinize bağlı olarak değişiklik gösterir.

Hatay nerededir?

Hatay Nerededir? Akdeniz Bölgesi’nin doğu ucunda yer alan Hatay doğusunda ve güneyinde Suriye, kuzeyinde Osmaniye, kuzeybatısında Adana, kuzeydoğusunda Gaziantep, batısında Akdeniz ile komşudur. Hatay ilinin merkezi Antakya, Anadolu’nun en eski yerleşim merkezlerinden biriyken İskenderun Akdeniz’in önemli liman şehirlerindendir.

Hatay’da nerede kalınır?

Hatay’da Nerede Kalınır? Kardeşliğin ve birlikteliğin şehri olarak bilinen Hatay Türkiye’nin en güneyinde, Akdeniz Bölgesi’nin doğu kıyılarında yer almaktadır. Nüfus bakımından ülkemizin en kalabalık on üçüncü şehri olan Hatay’da 2017 nüfus verilerine göre yaklaşık 1.575.226 kişi yaşamaktadır.

You might be interested:  Hatay Medeniyetler Sofrası Nerede?

Hatay’ın en büyük ilçelerinden biri olan Hatay?

Hatay’ın toplam yüz ölçümü 5.524 km2 olup rakım 100 metredir. Merkez ilçe Antakya başta olmak üzere İskenderun, Dörtyol, Arsuz, Belen, Defne, Erzin, Hassa, Kırıkhan, Reyhanlı, Yayladağı, Samandağ, Altınözü ve Payas Hatay’ın 15 ilçesi arasındadır.

Yayladağ nasıl bir yer?

Yayladağı İlçesi bütünüyle dağlık bir araziden oluşur. İlçenin doğusunda Yayladağı, batıda Kel dağı, güneyde Salcan Dağı, kuzeyde Ziyaret Dağı bulunur. Araplar Dağı, Ayvacık Dağı, Oğlakçı ve Mezere Yaylaları bulunmaktadır. Dağlar arasında vadiler ve küçük düzlükler yer alır.

Hatay Yayladağı Neyi Meşhur?

Her ne kadar sayıları çok olmasa da Yayladağı içerisinde görmek isteyebileceğiniz birbirinden önemli yerler vardır. Kasımbey Camii ve Kasımbey Köprüsü, Barlaham Manastırı, Yayladağı Park gezilecek yerler olarak dikkat çekmektedir.

Hatay Yayladağı Türk mü?

hatay’ın en yoksul ve en fazla göç veren ilçesidir. komşu ilçelerden farklı olarak halkın tamamına yakını türkmen ve yörüktür.

Hatay Yayladağı Arap mı?

Hatay’ın çoğunluk nüfusunu Türkler oluşturmaktadır. İskenderun, Antakya, Dörtyol, Yayladağ, Reyhanlı, Erzin, Belen, Kırıkhan, Hassa ilcelerinde Türkler çoğunluktadır.

Hatay Yayladağı Yoncakaya köyü Alevi mi?

Suan Yayladağı na bağlı yoncakaya köyü, eski ismiyle cindarli asıl olarak arap alevi sidir. Köyün büyük leri bilirler, Osmanlı kayitlarina ise, ismailiyye mezhebi diye kayıtlı dir.

Hatay Yayladağı nın nüfusu ne kadar?

Yayladağı nüfusu 2021 yılına göre 36.769. Bu nüfus, 20.190 erkek ve 16.579 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: %54,91 erkek, %45,09 kadındır.

Yayladağı nın kaç tane köyü var?

Toplam 29 köy bulunmaktadır.

Hatay’ın en meşhur tatlısı nedir?

Hatay’ın En Meşhur Tatlısı: Hatay denilince elbette ilk akla gelen tatlı çeşidi künefedir. Bununla birlikte listemizde de yer verdiğimiz Antakya kömbesi, haytalı, kerebiç ve kireçte kabak tatlıları Hatay gezilerinde mutlaka tadılan lezzetler arasında yer almaktadır.

You might be interested:  Haluk Levent Adana Konseri Ne Zaman?

Hatay kaç çeşit yemek var?

Mutfağındaki 600 çeşit yemek ve tatlının yanı sıra bu mutfak kültürünün yaşatılmasını başaran medeniyetler şehri Hatay, Gaziantep’ten sonra bu ödüle layık görülmesiyle ikinci Türkiye şehri unvanına kavuşarak gurmelerin uğrak mekanları arasında yer aldı.

Hatay’da hangi mezhepler var?

Hatay’da Türkler, Araplar, Ermeniler gibi farklı etnik kökene sahip topluluklar, kendi etnik kimliklerine sahip çıkmakla birlikte birbirlerine saygı göstermektedir. Hatay’da Türk-Sünni topluluğun yanında Arap-Alevi nüfus da azımsanmayacak düzeydedir. Bunların dışında, Arap-Sünnilerin de sayısı fazladır.

Hatay Reyhanlı Kürt mü?

Reyhanlı da Kürt nüfus yoktur. Yerli Kürt nüfusu Kırıkhan ve Hassa’da vardır. Göç sonucu Kürt nüfus sahil bölgesinde vardır.

Hatay’da ne kadar hristiyan var?

Günümüzde Antakya kökenli Rum Ortodoks Hıristiyanların sayısı Hatay ve Mersin’de yaşayanlarla birlikte sekiz bin kişi civarında. Etnik kökenleri konusunda farklı fikirlerin olduğu bu cemaat kimi zaman İstanbullu Rumlarla bir sayılır, kimi zamansa onlar için Arap Hıristiyan adlandırılması kullanılır.

Hatay’da Alevi var mı?

Türkiye’de en kalabalik Arap Alevi nüfusu Hatay’da yaşamaktadır. Defne ve Samandağ ilcelerinin nufusunun neredeyse tamamı Arap Alevisidir. Arap Alevilerine Nusayri de denilmektedir. İskenderun ve Antakya Merkez’de de Arap Alevileri vardır.

Arap Alevileri nereden gelmiştir?

Hatay bölgemizde bizim de Nusayri vatandaşlarımız vardır. Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra Suriye’yi Fransızlar işgal ettiğinde, bu grup kendilerini “Alevi, Suriye Alevisi, Arap Alevisi” gibi adlarda tescil ettirmişler, hatta yaşadıkları bölge Fransa tarafından resmen “Alevi vilayeti” olarak adlandırılmıştır.

Hatay hangi Türk boyu?

“Kuzey Suriye Türkmenleri” olarak da adlandırılan Bayır-Bucak Türkleri; Bayat, Avşar, Karakeçili, İsabeyli, Musabeyli, Elbeyli, Akar, Çandırlı, Sincar gibi boy ve aşiretlerinden oluşmaktadır.

Yayladağı nın kaç tane köyü var?

Toplam 29 köy bulunmaktadır.

You might be interested:  Ayşe Fitnat Ortaokulu Antakya Nerede?

Hatay’ın ilçeleri hangileri?

  • B. Altınözü Kaymakam. Cem GÜMRÜKÇÜ Nüfus. 60861.
  • C. Antakya. Kaymakam. Nevzat ŞENGÖK. Nüfus.
  • D. Arsuz. Kaymakam. Hacı Hasan GÖKPINAR. Nüfus.
  • A. Belen. Kaymakam. Hayrettin BASKIN. Nüfus.
  • E. Defne. Kaymakam. Nevzat ŞENGÖK. Nüfus.
  • F. Dörtyol. Kaymakam. Osman DEMİR. Nüfus.
  • G. Erzin. Kaymakam. Osman DEMİR. Nüfus.
  • H. Hassa. Kaymakam. Mahmuthan ARSLAN. Nüfus.
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published.