Mersin, doğuda Adana, batıda Antalya, kuzeyde Konya, Karaman ve Niğde, güneyinde ise Akdeniz ile çevrili. Yüzölçümü 15 bin 853 kilometrekare olan şehrin topraklarının yüzde 49.5’i ormanlardan oluşuyor. Türkiye’nin güneyinde, Akdeniz kıyısında 321 km boyunca uzanan Mersin’in kuzeyi orta Toros Dağları ile çevrili.
Mersin Hakkında Bilinmesi Gerekenler Mersin, eski adıyla İçel, Türkiye ’nin güneyinde yer alan bir Akdeniz şehridir. Nüfus bakımından Türkiye’nin 11. büyük şehri olan Mersin, büyükşehir statüsüne sahiptir. Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Gülnar, Mut, Silifke, Erdemli, Mezitli, Toroslar, Yenişehir, Akdeniz, Çamlıyayla ve Tarsus ilçelerine sahiptir.
Contents
- 1 Mersin, Mersin’e yakın bir şehirdir.?
- 2 Türkiye’nin en büyük şehirlerinden biri olan Mersin?
- 3 Mersin, Türkiye’nin en önemli şehirlerinden birisidir.?
- 4 Nereye Kadar Mersin’de vakit geçirebiliriz?
- 5 Mersinin neyi güzel?
- 6 Mersin’in en güzel yeri neresidir?
- 7 Mersin neyi ile ünlü?
- 8 Mersin’in en meşhur meyvesi nedir?
- 9 Mersin’in hangi içeceği meşhur?
- 10 Mersin kaç günde gezilir?
- 11 Mersine neden gidilir?
- 12 Mersine gidince ne yapılır?
- 13 Mersinde sevgiliyle ne yapılır?
- 14 Mersin Ne Alınır?
- 15 Mersin merkez ne yapılır?
- 16 Mersin’in en meşhur yemeği nedir?
- 17 Mersin’in neyi meşhur tatlı?
- 18 Mersin en çok ne yetişir?
- 19 Mersinin doğal güzellikleri nelerdir?
- 20 Mersin’in neyi meşhur bitki?
- 21 Mersin’in neyi meşhur tatlı?
- 22 Mersin’in tarihi ve doğal güzellikleri nelerdir?
Mersin, Mersin’e yakın bir şehirdir.?
Mersin hem bir deniz kenti, hem Toroslar’a komşu olması hem de Hatay, Adana, Antep’e yakın olması sebebiyle çeşitlenen yemek kültürünü ziyaretçilerine yansıtan bir şehirdir.
Türkiye’nin en büyük şehirlerinden biri olan Mersin?
Mersin, eski adıyla İçel, Türkiye ’nin güneyinde yer alan bir Akdeniz şehridir. Nüfus bakımından Türkiye’nin 11. büyük şehri olan Mersin, büyükşehir statüsüne sahiptir. Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Gülnar, Mut, Silifke, Erdemli, Mezitli, Toroslar, Yenişehir, Akdeniz, Çamlıyayla ve Tarsus ilçelerine sahiptir.
Mersin, Türkiye’nin en önemli şehirlerinden birisidir.?
Mersin limanı, coğrafi konumu, kapasitesi, geniş tır filosu, demiryolu ile sadece Türkiye’nin değil, aynı zamanda Doğu Akdeniz’in en önemli ticaret noktası haline gelmiştir. Ülkemizin gezilip görülesi şehirleri arasında olan Mersin, görülmesi gereken yerler, müzeler ve katılması gereken etkinlikler açısından oldukça zengindir.
Nereye Kadar Mersin’de vakit geçirebiliriz?
Mersin görülecek yerler merkez ve merkez dışı olarak ikiye ayrılabilir. Merkez için 2 gün ve merkez dışı güzellikler için 2 gün ayırmanız yeterli olacaktır.Başarılı Mersin otelleri nden birinde kalıp şehri doyasıya gezerek Mersin’de harika vakit geçirebilirsiniz.
Mersinin neyi güzel?
MERSİN’İN MEŞHUR LEZZETLERİ
Mersin’in en güzel yeri neresidir?
Aynalıgöl (Gilindire) Mağarası Mersin Marina. Mut Yerköprü Şelalesi. Uzuncaburç Olba Antik Kenti.
Mersin neyi ile ünlü?
Mersin ilimizin en meşhur yiyecekleri ve içeceklerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.
Mersin’in en meşhur meyvesi nedir?
EJDER MEYVESİ
Mersin, bu meyvenin Türkiye’de yetiştirildiği ilk yer.
Mersin’in hangi içeceği meşhur?
Şalgam. Çoğu Mersinli’nin çocukluğunda okul önlerindeki seyyar satıcılarla tanıdığı bu harika içecek turpgiller ailesinden oluşan bir bitki köküdür. Mersin’de şalgam söylerken acılı-acısız ve havuçlu-havuçsuz seçimlerinizi özenle yapmanız gerekiyor. Çoğu Mersinli’nin favorisi acılı ve havuçludur.
Mersin kaç günde gezilir?
Kaç günde gezilir; planınızı maksimum 3-4 güne ayarlamanız yeterli olacaktır. Ziyaret için en uygun zaman; yaz aylarında sıcak ve nem oranı yüksek olan ilin, kış aylarında ise ılık ve yağışlı olduğu görülmektedir. Ziyaret için en uygun zaman dilimi ilkbahar ve sonbahar aylarıdır.
Mersine neden gidilir?
Doğal güzellikler. Şelaleler, nehirler, baş döndürücü mağaralar, obruklar, dalyanlar, huzur dolu koylar; hepsi Mersin sınırları içerisinde. Nice yerde bir şelale görmek için dağ tepe gezeriz, oysa Mersin’in Tarsus ilçesindeki Tarsus şelalesi şehir merkezinin hemen yanı başında.
Mersine gidince ne yapılır?
MERSİN’DE GEZİLECEK YERLER
Mersinde sevgiliyle ne yapılır?
Mersin (İçel) Bölgesindeki En İyi Gezilecek Yerler
- Aynalıgöl (Gilindire) Mağarası 320. Mağaralar ve Oyuklar.
- Yapraklı Koyu. Plajlar. Yazan: MemetCetin.
- 3. Mersin Marina. 557. Marinalar.
- Susanoğlu Plajı Plajlar. Yazan: krmoztoy.
- Taşkuyu Mağarası 100.
- Astım Mağarası 118.
- Tisan Koyu. 148.
- 8. Mut Yerköprü Şelalesi. Şelaleler.
Mersin Ne Alınır?
Cezeryenin yanı sıra; Anamur muzu, Silifke çileği – keçiboynuzu – kayakoruğu, Erdemli narenciyesi ile yine bu topraklarda üretilen ve turunç meyvesinden yapılan turunç reçeli, Mersin’in cevizli sucuğunu da hem tadıp hem de hediye alabilirsiniz. Mersin’e özgü tarihi yerlerinin magnet ve süs biblolarını saymıyoruz bile.
Mersin merkez ne yapılır?
Mersin Merkezde Gezilecek Yerler
Mersin’in en meşhur yemeği nedir?
Kerebiç, tantuniden sonra Mersin’in en bilinen yiyeceği. Tatlı kategorisinde arz-ı endam eden kerebiç hem Antep fıstıklı hem de cevizli olabiliyor. Üzerine dökülen özel köpüğü ise çöven otundan hazırlanıyor. Çok çok özeldir, bir taneyle doyan görülmemiştir.
Mersin’in neyi meşhur tatlı?
MERSİN’İN MEŞHUR TATLISI ”KEREBİÇ”
Mersin en çok ne yetişir?
Elde edilen başlıca tarım ürünleri, buğday, arpa, çavdar, pirinç, nohut, mercimektir. Sanayi ürünlerinden en çok pamuk yetişir. Ayrıca yerfıstığı ve susam yetiştirilir. Mersin ilinde her çeşit sebze ekilir.
Mersinin doğal güzellikleri nelerdir?
Mersin Doğal Güzellikleri
Mersin’in neyi meşhur bitki?
TÜİK’in 2019 verilerine göre; muz, çilek, limon, erik, badem, keçiboynuzu, yeni dünya, sakız kabak ve taze bakla üretimde Türkiye birinciliği ilimize ait” dedi. Türkiye’nin toplam muz üretiminin 548 bin 323 ton olduğunu dile getiren Abalı, “Türkiye muz üretiminin 333 bin 999 tonla yüzde 61’ini Mersin karşılıyor.
Mersin’in neyi meşhur tatlı?
MERSİN’İN MEŞHUR TATLISI ”KEREBİÇ”
Mersin’in tarihi ve doğal güzellikleri nelerdir?
Doğal Güzellikler Diyarı: Mersin